Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că miercuri au fost înregistrate 2.967 de cazuri de coronavirus provocate de tulpina indiană, o creștere de 28% față de numărul raportat luni (2.300).

Drept urmare, se va mări ritmul testării și al vaccinării în orașele Bedford, Burnley, Hounslow, Kirklees, Leicester și North Tyneside. De asemenea, guvernul scoțian a adoptat măsuri similare pentru Glasgow și Moray.

În practică, acest lucru spune că vom pune la dispoziție mai multe teste Covid și, totodată, vom amenaja mai multe centre de testare, a declarat Ministrul Matt Hancock.

Acesta a precizat că cele mai multe cazuri cu varianta indiană au fost înregistrate în Bolton, Blackburn și Darwen, unde, în ultima săptămână, au fost administrate puțin peste 26 de mii de doze de vaccin și 75 de mii de teste Covid au fost efectuate suplimentar.

Răspândirea rapidă în Marea Britanie a noii tulpini a stârnit temeri. Premierul Boris Johnson a anunțat că tulpina indiană a coronavirusului are potențialul să perturbe programul de relaxare a restricțiilor și a precizat că varianta pare să fie mai contagioasă decât altele.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday