Boris Johnson a spus că oamenii din toată țara fac “un nou sacrificiu uriaș” în contextul carantinei naționale impuse în Anglia. Cu toate acestea, spune el, guvernul “nu a avut de ales”, date fiind cifrele de la Oficiul de Statistică Națională care arată că peste 2% din populație este acum infectată, iar ultimele cifre zilnice arată peste 60.000 de cazuri noi.

Același oficiu arată că 1,1 milioane de persoane din Anglia au avut virusul în perioada 27 decembrie – 2 ianuarie. Directorul medical prof. Chris Whitty a declarat că noua variantă a coronavirusului a ajuns și în zone din afara Londrei. El a spus că zonele care au avut anterior rate mai mici (Nord-Est și Nord-Vest), au acum rate de infecție în creștere.

Grafic: Rata de pozitivare a testelor, în cazul noii tulpini de coronavirus, în regiunile din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

“Cred că, evident, toată lumea vrea să fie sigură că noi, în guvern, folosim acum fiecare secundă a acestui blocaj pentru a proteja bătrânii, pentru a-i vaccina”, a mai spus Boris Johnson.

Prim-ministrul spune că vor exista actualizări zilnice privind vaccinările începând de luni, ca parte a unei garanții de “transparență maximă”. Boris Johnson spune că 1,1 milioane de oameni au fost acum vaccinați în Anglia și 1,3 milioane în Marea Britanie, incluzând mai mult de 650.000 de persoane peste 80 de ani: “Asta înseamnă că aproape unul din patru oameni din grupurile vulnerabile va fi vaccinat în două-trei săptămâni”.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday