Au fost anunțate, de asemenea, și 357 de decese. Bilanțul nu este, însă, unul foarte precis, deoarece între 24 și 28 decembrie, Irlanda de Nord nu a transmis câte cazuri și decese a înregistrat, iar Scoția nu a informat autoritățile naționale despre numărul de decese.

În condițiile în care rata de pozitivare a testelor crește, iar în spital sunt internați peste 21 de mii de pacienți, directorul Institutului Public de Sănătate, Yvonne Doyle, a atras atenția că “această rată mare de infectare sporește îngrijorările, într-o perioadă în care spitalele noastre sunt vulnerabile”.

În urmă cu două săptămâni, experții din domeniul sanitar ai Marii Britanii au informat Organizația Mondială a Sănătății despre o nouă tulpină de coronavirus care se răspândește în sud-estul Angliei. Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că “gradul de transmitere al noii tulpini este cu 70% mai mare”. Din 20 decembrie, sud-estul Angliei și Țara Galilor se află în carantină, iar în restul regiunilor au fost înăsprite restricțiile, în funcție de particularitățile situației sanitare.

Față de primul val, capacitatea națională de testare a crescut de la 100 de mii de teste pe zi, în luna mai, la peste 500 de mii, pe 23 decembrie, ultima zi în care a fost făcut public numărul de teste efectuate într-o singură zi.

Surse alternative: BBC, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday