Oficialii britanici menționează însă că nu vor restricționa pentru moment în niciun fel administrarea vaccinului AstraZeneca pe teritoriul Regatului.

Aceștia își argumentează decizia prin faptul că cele 30 de cazuri anunțate au fost descoperite dintr-un total de 18 milioane de doze administrate. Pe data de 18 martie, autoritățile sanitare britanice anunțau că investighează cinci asemenea cazuri de tromboză la nivelul creierului, dintr-un total de 11 milioane de doze administrate. Astfel, susține Autoritatea pentru Medicamente, riscurile sunt mai mici decât beneficiile.

Totodată, precizează că niciun astfel de caz nu a fost descoperit după vaccinarea cu Pfizer. 

Săptămâna aceasta, Ministerul german al Sănătății a decis suspendarea imunizării generale a persoanelor sub 60 de ani cu AstraZeneca, după identificarea a 31 de cazuri similare de cheaguri de sânge la nivelul creierului. Astfel, în Germania, persoanele sub 60 de ani mai pot primi acest ser numai în urma unei evaluări medicale individuale.

Surse alternative: Reuters, UK Gov, FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday