Un grup de consumatori (Which?) a înființat o companie falsă și și-a cumpărat cele mai bune recenzii (de cinci stele) pentru a demonstrat, într-o anchetă, faptul că Google nu acționează pentru stoparea fenomenului.

“Întreprinderile care exploatează defectele din sistemul de revizuire Google pentru a ridica la rândul lor afacerile proprii permit inducerea în eroare a consumatorilor”, a spus Natalie Hitchins de la Which?, care a prezentat experimentul cu recenziile false gigantului online, iar compania falsă a fost ștearsă imediat.

Grupul atrage atenția că fenomenul afectează foarte mult piața, întrucât, din cercetări proprii anterioare, a constatat că aproape jumătate dintre persoanele care verifică recenziile online ale companiilor locale le citesc pe Google.

Google spune că a investit “semnificativ” în tehnologie pentru a aborda problema și că monitorizează sistemul pentru fraudă non-stop, atât cu verificări făcute de operatori, cât și cu sisteme automate. “Când găsim escroci care încearcă să inducă în eroare oamenii, luăm măsuri rapide, de la eliminarea conținutului până la suspendarea contului și chiar eventuale litigii”, a spus compania.

Autoritatea pentru concurență și piețe a început să examineze acest sector anul trecut și a avertizat că va trage la răspundere companiile care nu respectă regulamentele.

Sursă: BBC 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday