Mai exact, în Regatul Unit au fost imunizate 25.273.226 de persoane cu cel puțin o doză de vaccin, iar 1.759.445 de cetățeni au primit și rapelul. Cabinetul Johnson rămâne optimist că până pe 15 aprilie va vaccina toți cetățenii cu vârste de peste 50 de ani.

Premierul Boris Johnson a precizat pe Facebook că “Această ultimă etapă este o realizare incredibilă – reprezentând 25 de milioane de motive pentru a fi încrezători în viitor, în timp ce redeschidem societatea cu precauție. Vaccinurile sunt sigure și eficiente și îndemn pe toată lumea să vină la vaccin”.

Programul de vaccinare în Marea Britanie a început pe 8 decembrie, când Margaret Keenan, o bătrână în vârstă de 90 de ani, a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul produs de Pfizer. De atunci, Marea Britanie a oferit vaccinuri grupurilor prioritare începând cu bătrânii, persoanele vulnerabile din punct de vedere clinic și personalul sanitar din prima linie, înainte de a trece la grupe de vârstă mai mici.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday