Marea Britanie a înăsprit măsurile de protecție a minorilor în mediul online într-o variantă actualizată a unui proiect de lege deja depus în parlament. Conform celor mai recente amendamente, vor fi stabilite standarde mai ridicate inclusiv pentru instrumentele de verificare a vârstei utilizatorilor de servicii care publică sau permit distribuirea de materiale pornografice. Scopul este ca instrumentele de verificare să devină mai eficiente în detectarea minorilor.

Directorii platformelor online vor avea o responsabilitate mai mare pentru a menține siguranța copiilor pe platforme, aceștia fiind chiar pasibili de închisoare. De asemenea, la cererea unui medic legist, autoritățile de reglementare vor putea să obțină informații legate de activitatea copiilor pe rețelele de socializare, ceea ce va ajuta familiile să înțeleagă cum au fost minorii influențați de ce conținutul la care au fost expuși.

Proiectul de lege se află, în prezent, în Camera Lorzilor, unde ar putea suferi modificări înainte de a fi adoptat sau respins. Apple și alte companii din domeniu au criticat prevederile în baza cărora serviciile de mesagerie ar putea fi forțate să anuleze posibilitatea de criptare a mesajelor utilizatorilor, pentru a detecta materiale care conțin abuzuri asupra copiilor.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday