Utilizatorii NHS Covid-19 pot depune cererea direct din aplicație, care a fost optimizată pentru că autoritățile au constatat că nu pot impune unor persoane cu venituri mici să stea acasă, dacă nu au din ce trăi în perioada respectivă. 

Inițial, Anglia și Țara Galilor au permis persoanelor cu venituri mici, care nu pot lucra de acasă, să solicite ajutor financiar dacă au primit un apel telefonic, un e-mail, o scrisoare sau un mesaj text prin care au fost anunțate să se izoleze. Anterior, măsura nu acoperea persoanele care primiseră notificare de la aplicație, iar noua decizie vine pe fondul faptului că numărul cazurilor noi de coronavirus este din nou în creștere.

“Oamenii nu se izolează pentru că nu își permit sau pentru că nu își dau seama că trebuie – întregul sistem nu funcționează. Cred că există suficiente dovezi că mulți oameni care ar trebui să se izoleze nu simt că pot face asta și acest lucru trebuie controlat în mod eficient până când vom avea lansarea vaccinului”, a declarat Paul Hunter, profesor la Universitatea East Anglia 

Noile cifre arată că aplicația NHS Covid-19 a fost descărcată de peste 20 de milioane de ori, adică de aproximativ 40% din adulții eligibili. 

Noul buton de asistență financiară care apare pe ecranul de pornire al aplicației numai dacă utilizatorul a primit o alertă de autoizolare. Dacă utilizatorul apasă butonul acesta este scos din aplicație și direcționat către o pagină web care îi cere să selecteze dacă locuiește în Anglia sau Țara Galilor. Procedurile următoare privesc introducerea de date personale, inclusiv datele de cont. Sistemul a fost configurat în așa fel încât procesul să funcționeze o singură dată, iar pagina web externă verifică dacă a fost accesat în mod autorizat prin utilizarea unui token.

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday