Consiliile locale vor putea să dispună închiderea unor spații publice aflate chiar și în aer liber și să anuleze evenimente.

“Aceste puteri vor permite autorităților locale să acționeze mai rapid ca răspuns la focarele de coronavirus. Viteza cu care reacționăm este extrem de importantă”, a spus Johnson în cadrul unei conferințe de presă din Downing Street.

Prim-ministru britanic Boris Johnson a mai declarat că nu se va reveni complet la o viață normală până cel mai devreme de luna noiembrie, avertizând că cluburile de noapte vor rămâne închise, iar nunțile se vor desfășura cu un număr limitat de persoane.

Johnson a mai spus că începând cu luna octombrie, evenimentele sportive de pe stadioane se vor putea desfășura cu public, însă o revenire la normalitate mai semnificativă va avea loc din noiembrie.

Totodată, premierul britanic a anunțat o serie de finanțări în valoare de 3 miliarde de lire sterline pentru Serviciul Național de Sănătate pentru a pregăti sistemul medical pentru un posibil nou val de infecții cu Covid-19.

Surse: Reuters, Telegraph, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday