Numărul crescut de cazuri raportate în ultimele 24 de ore a fost afectat de o problemă tehnică, produsă duminică, iar o parte nespecificată a acestora a fost omisă la raportarea precedentă. S-au înregistrat, totodată, doar trei decese asociate coronavirusului înregistrate în ultimele 24 de ore. Deși în decursul acestei luni numărul cazurilor zilnice de covid a fost în continuă creștere, numărul pacienților din secțiile de ATI și al celor decedate a rămas extrem de scăzut. 

Duminică, autoritățile britanice au raportat 14.876 de cazuri noi de Covid și 11 decese. Numărul de cazuri noi a crescut treptat de la sfârșitul lunii mai, iar ieri media săptămânală a depășit 16 mii, față de trei mii, luna trecută. 

De asemenea, Marea Britanie a vaccinat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 140 de mii de persoane cu prima doză și peste 123 de mii cu cea de-a doua. Noul Ministru al Sănătății, Sajid Javid, a precizat că ultimele restricții vor fi ridicate la 19 iulie, iar Boris Johnson a confirmat, spunând că “este foarte probabil ca oamenii să se întoarcă la viața de dinaintea pandemiei la 19 iulie”. 

Sursa: BBC, GOV.UK.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday