Autoritățile sanitare au identificat azi 106.122 de cazuri noi și 140 de decese asociate Covid. În spitale sunt internate circa 8 mii de persoane, dintre care 849 în secțiile de terapie intensivă. Precedentul record de cazuri noi fusese stabilit pe 17 decembrie, cu 93 de mii de infectări.

De altfel, în ultimele zece zile Marea Britanie a înregistrat mai multe bilanțuri record în privința infectărilor, pe fondul răspândirii variantei Omicron. Agenția pentru Siguranță în Sănătate va publica joi un raport în privința noii tulpini. În baza documentului, autoritățile ar putea impune noi restricții.

În Irlanda de Nord, cluburile și pub-urile se vor închide duminică, a doua zi de Crăciun, la ora 20. Presa engleză scrie că ar putea fi adoptate măsuri și în privința numărului de persoane care pot sta la aceeași masă la restaurant. Și în Țara Galilor, premierul va anunța dacă sunt necesare restricții suplimentare. În Anglia, din 10 decembrie, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice din interior, iar prezentarea certificatului verde este necesară pentru accesul în cluburi sau săli de spectacole.

Sursa: Sky News.

Sursa foto: VVShots | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday