Ultima dată când în Regat au fost înregistrate mai multe cazuri noi decât astăzi a fost pe 26 februarie.

Creșterea numărului de cazuri a determinat Asociația Medicală Britanică (BMA) să solicite o întârzierea relaxării restricțiilor programată pe 21 iunie. Președintele Consiliului BMA, dr. Chaand Nagpaul a declarat: ”Cu doar 54,2% din populația adultă vaccinată în prezent cu două doze și mulți tineri care nu sunt încă eligibili, există un risc imens ca relaxarea prematură a tuturor restricțiilor să anuleze munca excelentă din programul de vaccinare și să conducă la un nou val de infecții”.

În paralel, bilanțul celor vaccinați în ultima zi a fost de 201.607 persoane cu prima doză, respectiv 308.038 cu doza de rapel. În total sunt 41.088.485 de persoane care au primit prima doză și 29.165.140 de persoane vaccinate cu schema completă.

Ultimele informații privind noile cazuri vin după ce Public Health England (PHE) a dezvăluit că peste 90% din noile cazuri de COVID-19 din Marea Britanie sunt cauzate de varianta Delta (indiană).

Sursă: SkyNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday