Margaret Keenan, care împlinește 91 de ani săptămâna viitoare, a precizat: ”Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19. Este cel mai bun cadou pe care mi l-aș fi putut dori de ziua mea, pentru că în sfârșit pot să petrec timp cu familia și prietenii în noul an, după ce am fost pe cont propriu cea mai mare parte a anului.”

Totodată, premierul britanic Boris Johnson a salutat marți începerea programului de vaccinare împotriva COVID-19 și a mulțumit lucrătorilor din sănătate, oamenilor de știință și persoanelor care s-au oferit voluntare pentru testare.

“Împreună vom învinge”, a adăugat Boris Johnson într-un mesaj pe rețelele de socializare, în care a îndemnat cetățenii să continue să respecte măsurile care vizează limitarea răspândirii coronavirusului.

Marea Britanie este prima țară din lume care a început să utilizeze vaccinul Pfizer după ce autoritățile de reglementare au aprobat utilizarea acestuia săptămâna trecută. În prima etapă vor fi vaccinați angajații din domeniul sănătății, persoanele de peste 80 de ani și angajații din casele de îngrijire pentru bătrâni.

Guvernul britanic a comandat 40 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer, însă doar 800 de mii de doze vor fi disponibile în prima etapă a vaccinării. Vaccinul va fi administrat în două doze la distanță de cel puțin trei săptămâni. 

Surse: BBC, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday