Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, numește acest pas “o nouă armă în arsenalul nostru, care are ca scop îmblânzirea acestei boli îngrozitoare”. Totodată, Hancock le-a reamintit oamenilor: ”În timp ce îi imunizăm pe cei din linia întâi, îndemn pe toată lumea să continue să respecte regulile sanitare pentru a menține cazurile în scădere și pentru a-i proteja pe cei dragi”.

În urma acestei autorizări, guvernul britanic a suplimentat comanda pentru vaccinuri Moderna cu 10 milioane doze, în plus față de cele șapte milioane deja comandate, dar a căror livrare va începe în primăvară. Acest lucru este cauzat de faptul că vaccinul este fabricat în SUA și va dura câteva luni până când instalațiile de producție din Europa vor fi gata de distribuție.

Vaccinul Moderna este mult mai ușor de distribuit decât cel al Pfizer, fiind păstrat la temperaturi de -20 de grade Celsius, față de aproximativ -70, în cazul vaccinului produs de Pfizer și BioNTech.

Sursa: Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday