Directorul executiv al Agenției de Sănătate a avertizat că bilanțul cazurilor ar putea să fie chiar mai mare în zilele următoare. Totalul de astăzi este cu circa zece mii de infectări mai mare decât precedentul record din 8 ianuarie. Spre comparație, miercurea trecută erau raportate 51 de mii de noi cazuri.

Într-o conferință de presă, Boris Johnson a anunțat că doza booster este acum accesibilă pentru fiecare adult și a reluat apelul la vaccinare. Până acum, 70% din populația eligibilă s-a imunizat cu schema completă, iar 30% a făcut și doza a treia.

Până acum, în Regat au fost confirmate 11 milioane de infectări, la o populație de 67 de milioane de locuitori. Din 27 noiembrie, în țară au fost confirmate peste 10 mii de cazuri cu Omicron. De asemenea, zece persoane infectate cu noua variantă sunt internate în spital, iar cel puțin una a decedat.

Săptămâna trecută, consilierii pe probleme de sănătate au informat guvernul că noua tulpină ar putea cauza între 25 de mii și 75 de mii de decese în următoarele cinci luni, dacă nu vor fi adoptate restricții mai severe, în scopul îngrădirii răspândirii.

Peste 40% din infectările descoperite în capitala Londra au fost cu Omicron în ultimele zile, motiv pentru care premierul a declarat că se răspândește într-un ritm “fenomenal”.

Surse alternative: Reuters, Sky News.

Sursa foto: Kadettmann | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday