Demonstranții au acuzat ziarele că nu mediatizează suficient schimbările climatice. Aceștia au blocat drumurile de acces la tipografii, iar unii dintre ei s-au legat cu lanțuri de porțile de la intrare.

Cele trei tipografii, deținute de magnatul Rupert Murdoch, se află în Hertfordshire, Merseyside și North Lanarkshire. Acolo se tipăresc mai multe ziare și reviste, între care The Sun, Sun on Sunday, Sunday Times, Scottish Sun, Daily Telegraph, Sunday Telegraph, Daily Mail, Mail on Sunday sau London Evening Standard.

Premierul Johnson a comentat pe Twitter că este „inacceptabil ca libertatea de informare să fie limitată în asemenea fel. O presă liberă este vitală pentru a cere socoteală guvernului și instituțiilor, inclusiv pentru schimbările climatice”.

Publicația The Sun a catalogat incidentul drept „atac la adresa presei libere”, și a informat că va exista o întârziere în distribuția ziarelor.

Surse: BBC, DW Engleză.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday