Măștile au fost cumpărate de la furnizorul Ayanda Capital, ca parte a unui contract de 252 milioane lire sterline, însă nu ar acoperi corect fața. Ayanda spune că măștile au îndeplinit specificațiile pe care guvernul le-a stabilit, dar pe de altă parte Guvernul susține că procesul său de standarde de siguranță este „larg”.

BBC notează că persoana care a ofertat guvernul în legătură cu acest contract ocupă și funcția de consilier în consiliul de administrație al Ayanda. Consilierul a declarat pentru publicație că funcția sa nu a jucat niciun rol în atribuirea contractului.

În primele săptămâni de pandemie sistemul de Sănătate din Marea Britanie s-a confruntat cu lipsuri în echipamente. Guvernul spune că a trebuit să găsească rapid noi furnizori pentru a răspunde cererii. 

Autoritățile nu au precizat ce se va întâmpla cu lotul de măști. Ayanda Capital a furnizat, de asemenea, alte 150 de milioane de măști de tip IIR, despre care guvernul spune că sunt adecvate.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday