În Marea Britanie se înregistrează aproximativ 5.300 de cazuri noi de coronavirus pe zi, cu 2.000 mai mult decât săptămâna trecută. Am discutat despre un al treilea val de coronavirus și sunt de părere că nu trebuie să mai așteptăm. Ultimele cifre sunt dovada apariției unui nou val epidemic”, a declarat Sir David King, un fost consilier șef al guvernului Marii Britanii, pentru Sky News.

Acesta spune că aproximativ 400 din infectările zilnice cu coronavirus se înregistrează în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze de vaccin anti-Covid: “Știm că persoanele vaccinate cu ambele doze sunt relativ protejate în cazul unei posibile infectări, dar nu trebuie să uităm că un caz de infectare cu coronavirus din 25 este în rândul persoanelor vaccinate complet, asta înseamnă aproximativ 400 de cazuri pe zi”.

Fostul consilier șef spune că a făcut un apel către miniștri pentru a amâna, câteva săptămâni, eliminarea completă a restricțiilor pe 21 iunie, pentru a urmări îndeaproape evoluția pandemiei în țară.

Săptămâna trecută, autoritățile sanitare au anunțat că tulpina indiană de coronavirus (Delta) a devenit dominantă, după ce numărul infectărilor aproape că s-a dublat.

Din cele 40 de milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în Marea Britanie, peste 27 de milioane de persoane (52%) au primit deja ambele doze de ser anti-Covid.

Surse alternative: Sky News, Guvernul Marii Britanii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday