Margaret Keenan, originară din Enniskillen, a primit o primă injecție pe 8 decembrie, cu o săptămână înainte de a împlini 91 de ani. A descris-o drept ” cel mai bun cadou”. Femeia a primit vaccinul la Spitalul Universitar din Coventry, iar directorul executiv al spitalului, Andy Hardy, a declarat că spitalul a fost “încântat” să o întâmpine pe Margaret din nou.

BBC amintește că sunt necesare două doze de vaccin pentru a obține imunitatea deplină. Sistemul Național de Sănătate (NHS) a informat încă de la începutul lunii decembrie că femeia va primi a doua doză la 21 de zile după ce i-a fost administrată prima, “pentru a se asigura că are cele mai mari șanse de a fi protejată împotriva virusului”.

“Personalul nostru care a fost implicat în programul de vaccinare a rămas în contact cu familia lui Margaret încă din acea zi și suntem încântați că a continuat să-și revină bine acasă după externarea din spital”, a mai spus Hardy.

Inițial, vaccinurile au fost efectuate doar în spitale, dar acum sunt administrate și de medicii de familie, dar și în casele de îngrijire. Mai mult de 600 de mii de persoane au primit deja prima doză.

Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat vaccinul anti-COVID produs de Pfizer și BioNTech, pe 2 decembrie. Șase zile mai târziu, a început campania națională de vaccinare.

Surse alternative: BBC, SkyNews 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday