Urmează să mergem la președintele României cu două variante și să stabilim. Știți foarte bine că președintele României este îndreptățit prin Constituție să desemneze primul ministru. Este varianta, prima, prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de către președinte”, a declarat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, la finalul rundei de negocieri de duminică cu PNL, pe programul de guvernare.

Întrebat dacă a doua varianta este aceea de a stabili din start un premier dintr-unul dintre cele două partidă, Marcel Ciolacu a spus că ”este posibil”.

Anterior, președintele PNL, Florin Cîțu, spunea că partidele nu au ajuns la discuțiile despre funcția de premier: ”Trebuie să ne înțelegem pe partea de program de guvernare. Sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier. Am văzut mesajul public al președintelui Iohannis. Vom ajunge la o înțelegere. Astăzi lucrăm pe Finanțe, Justiție și Muncă”, declara acesta. ”Vom merge la domnul președinte cu câteva propuneri de premier”, mai spunea liderul PNL. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday