Liderul PSD Marcel Ciolacu a susținut o scurtă declarație de presă, la scurt timp după ce Senatul a respins definitiv proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc. Ciolacu a spus că inițiativa legislativă nu a fost niciodată votată în Camera Deputaților și a solicitat „SRI să spună dacă i-au trimis președintelui informații referitoare la amenințări aduse mie și PSD”.

Președintele Camerei Deputaților i-a adresat și patru întrebări președintelui Iohannis, printre care să răspundă de ce nu se efectuează mai multe teste pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Principalele declarații:

„Proiectul a fost respins definitiv de Senat acum. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaților. Guvernul a trimis un punct de vedere după împlinirea termenului de adoptare tacită. După patru luni, patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere. După o lună de la adoptarea tacită, președintele a avut un atac grosolan. Am avut impresia că Vadim Tudor trăiește și e președinte. Asemenea atacuri nu sunt demne de un președinte european.

A fi patriot înseamnă să nu îți trimiți românii la cules de sparanghel în Germania, fără contracte legale și asigurări de sănătate.

Dragilor, nu a vândut nimeni Ardealul și nu va fi vândut niciodată. Solicit SRI să spună dacă i-au trimis președintelui informații referitoare la amenințări aduse mie și PSD.

Domnule președinte, toți românii au nevoie de sprijin să treacă de pandemie, indiferent de etnie, nu de un președinte care să îi dezbine.

Atacurile politice nu rezolvă probleme oamenilor, românii care și-au pierdut joburile nu rezolvă problemele IMM-urilor, indiferent de etnia lor.

Vreau ca președintele să le răspundă românilor la 4 întrebări:

1. De ce nu testăm populația?

2. De ce guvernul nu are un program coerent de relansare economică la guvern?

3. De ce avem un milion de șomeri în țară?

4. De ce guvernul fură prin achiziții netransparente cu firme de casă ale PNL?”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday