Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au susținut declarații de presă, în pauza negocierilor pentru formarea guvernului. Potrivit televiziunilor de știri, în cadrul acestei ședințe, PNL a cerut Ministerul Dezvoltării, care în prezent este deținut de UDMR: “Nu renunțăm la Ministerul Dezvoltării, această afirmație este destul de corectă. Putem și noi conduce guvernul cinci luni de zile, putem conduce și Ministerul de Interne. Vom vedea după finalizarea discuțiilor dacă rămânem în coaliție”, a declarat Kelemen.

Liderul UDMR a fost întrebat despre retragerea formațiunii din coaliția cu PSD și PNL: “Orice este posibil în această situație. Nu vom fi element de decor în această guvernare, acest lucru nu este posibil (…) Noi putem să rămânem cu portofoliile actuale. Am renunțat la multe lucruri, am acceptat multe situații.”.

“Noi, PSD, am pornit în aceste negocieri pentru o coaliția PSD – PNL – UDMR și minorități. Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creiona altă coaliție. Logic, înseamnă că eu nu am un mandat pentru un guvern PNL – PSD. Dacă UDMR iese acum din coaliție, automat va ieși și PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat despre ce va face PSD dacă UDMR iese din coaliție.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday