Președintele PSD a refuzat să spună clar dacă partidul pe care îl conduce va susține un guvern minoritar. Ciolacu a declarat că nu a existat un dialog între PNL și PSD pentru formarea unei majorități și că ”PSD a câștigat alegerile, atunci noi nu putem face parte dintr-un guvern fără să aibă prim-ministru desemnat din partea PSD”. 

Principalele declarații:

Trebuie să găsim o soluție pentru prioritatea României, și anume pandemia. Ieri am spus că e cazul ca noi, oamenii politici, să facem un pas înapoi și să lăsăm specialiștii să-și dea cu părerea și să spună ce trebuie făcut în România. Ținând cont de aceste lucruri, am fost azi la consultări însoțit și de doi specialiști în zona sanitară: domnul profesor Rafila și domnul profesor Cercel. 

Mai mult de jumătate din discuții au fost despre pandemie. Decizia îi aparține președintelui. Rămân consecvent și cred că o soluție, pe termen mediu, nu scurt, este un guvern cu largă susținere parlamentară. Din decizia PNL, cu altă propunere decât Cîțu, am înțeles că se dorește un guvern tot de dreapta. Om vedea pe cine nominalizează exact președintele și ce majorități se vor creiona. 

Reporter: Dacă premierul desemnat, eventual Ciucă, vă va contacta pentru susținerea unui guvern minoritar, care este poziția PSD? 

Ați început cu un neadevăr, că PNL are opțiuni. PNL nu are opțiuni, pentru că are o decizie că nu discută cu PSD. Așa știu eu. Nu a existat un dialog între PNL și PSD pentru formarea unei majorități. PSD a câștigat alegerile, atunci noi nu putem face parte dintr-un guvern fără să aibă prim-ministru desemnat din partea PSD. 

Nu avem un candidat de premier desemnat. Când vom avea un prim-ministru desemnat, vom avea un dialog pentru crearea unei majorități. Cel mai stabil partid din România este PSD, dar mă mândresc că există opinii în partid. Suntem conștienți că în acest moment nu se pot face alegeri anticipate, dar cred în continuare că aceasta este soluția pentru depășirea crizei. 

Reporter: Florin Cîțu vă va chema astăzi la Vila Lac, în calitate de președinte PNL, veți merge? 

Dacă vrea discuții cu PSD, să-și schimbe deciziile în partid, anume că nu discută cu PSD. Trebuie să-și asume deciziile anterioare. 

Reporter: Vorbiți despre stabilitate, dar nu vreți să vă asumați susținerea guvernului. Nu se poate stabilitate fără votul PSD.

Ieri, a fost domnul Cioloș în Parlament și nu i-a trecut guvernul. Ieri spunea să votăm un guvern minoritar, iar astăzi ne spune că nu mai votează un guvern minoritar? S-a răzgândit pentru că nu e vorba despre guvernul USR? 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday