Ministrul Sănătății a precizat că insula din Mediterană nu a înregistrat niciun caz nou de infectare cu SARS-CoV-2, însă a sfătuit populația să rămână prudentă. ”Astăzi este prima zi cu zero cazuri de vara trecută”, a scris ministrul Chris Fearne pe Twitter. ”Este esențial să menținem disciplina și responsabilitatea”.

Știrea vine în momentul în care Malta a permis redeschiderea barurilor, cinematografelor și teatrelor, ca parte a unui calendar guvernamental pentru ridicarea progresivă a restricțiile care au fost anunțate cu luni în urmă.

Malta raportase zero noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore în data de 25 iulie 2020, dar ulterior numărul zilnic al infecțiilor a crescut treptat și a ajuns la un vârf de 510 în luna martie a acestui an.

Mai mult de jumătate din populația adultă din Malta a fost complet vaccinată și 75% din persoane au fost imunizate cu cel puțin o doză.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday