Președintele PNL Ludovic Orban a declarat: ,,Liviu Dragnea trebuie să-și dea demisia din toate funcțiile publice pe care le ocupă. De un an și jumătate gruparea lui Dragnea încearcă să răstoarne ordinea instituțională și constituțională a acestui stat, călcând în picioare valorile democratice și angajamentele strategice ale României. Condamnarea survine unor fapte ușor de înțeles”.

Totodată, Dan Barna, președintele USR a postat pe Facebook, la câteva minute după citirea sentinței: ,,România este mai mult decât voința unui infractor. Liviu Dragnea, demisia, acum! Liviu Dragnea NU trebuie să mai rămână președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, nici măcar o zi. Un penal nu are ce căuta într-o funcție din care poate să influențeze deciziile Parlamentului și să păpușeze Guvernul României. Penalul Dragnea este în stare să desființeze infracțiunile pentru care a fost condamnat azi în primă instanță. România cinstită și normală îi cere să plece!”.

Fostul președinte Traian Băsescu, actual lider PMP, a postat tot pe Facebook: ,,Daddy, nu doresc nimănui să fie condamnat, dar tu ai o condamnare penală definitivă şi alta în primă instanţă. Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi că trebuie să demisionezi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor (al treilea om în stat)? Acum!”.

Și Dacian Cioloș cere demisia șefului PSD: ,,Domnul Dragnea trebuie să părăsească viaţa publică. Un politician cu două condamnări în Justiţie nu poate să mai stea în fruntea României şi să dicteze politica penală a statului. Pentru binele acestei ţări, pentru a rămâne într-o ordine legală şi morală, şeful Camerei Deputaţilor trebuie să renunţe la orice pârghie de putere. Demisia ar putea fi o şansă şi a celor de la putere pentru a renunţa la manipulări, agresivitate şi polarizarea României doar pentru apărarea cu orice preţ a unui vătaf. România are şansa să revină la normalitate.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday