Concurența cu alți miliardari și realizarea de progrese pentru Jeff păreau să aibă prioritate în fața problemelor de siguranță care ar fi încetinit programul”, a scris Alexandra Abrams, fost șef al comunicării cu angajații Blue Origin, alături de alte 20 de persoane care au dorit să rămână anonime, într-un eseu preluat de presa internațională.

Actuali și foști angajați au declarat că îngrijorările lor cu privire la siguranța mai multor rachete ale Blue Origin au fost suprimate în timp ce miliardarul a intrat într-o concurență cu CEO-ul SpaceX Elon Musk și cu fondatorul Virgin Galactic Richard Branson. Potrivit eseului publicat, angajații descriu că atunci când “Jeff Bezos a zburat în spațiu în luna iulie, nu i-am împărtășit exaltarea. În schimb, mulți dintre noi priveam cu un sentiment copleșitor de neliniște. Unii dintre noi nici nu puteau suporta să privească“.

Actualii și foștii angajați au afirmat chiar că nu s-ar simți în siguranță dacă ar zbura într-un vehicul Blue Origin, deoarece consideră că nu s-au respectat măsurile de siguranță adecvate și că limitele angajaților au fost exploatate, în timp ce miza reală era întrecerea cu ceilalți miliardari.

Încă din 2018, Abrams a declarat pentru CBS că o echipă a înregistrat peste o mie de probleme de siguranță cu rachetele care alimentează misiunile Blue Origin. Aceasta a mai spus că, atunci când a semnalat preocupările angajaților superiorilor săi, i s-a spus că nu are o “toleranță la risc suficient de mare”. Abrams a fost concediată în același an. Potrivit acesteia, directorii i-au spus că nu mai pot avea încredere în ea.

Abrams a detaliat, de asemenea, numeroase rapoarte de hărțuire sexuală pe care conducerea le-a ignorat, ba chiar a promovat în funcție directori acuzații de hărțuire, care foloseau diferite apelative la adresa angajatelor. Un reprezentant al companiei nu a abordat problemele legate de siguranță, dar a declarat pentru Insider că Blue Origin nu tolerează hărțuirea și că va investiga acuzațiile. Compania a mai spus că Abrams a fost demisă după avertismente repetate privind reglementările federale de control al exporturilor, deși Abrams a declarat pentru CBS că nu a primit niciodată avertismentele.

Blue Origin a lansat prima sa misiune umană în iulie, care l-a purtat pe Bezos împreună cu alte trei persoane către marginea spațiului. Compania spațială are programată o nouă misiune pe 12 octombrie.

Sursă: Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday