Premierul Florin Cîțu a prezentat pe pagina sa personală de Facebook o statistică a Serviciului Special de Telecomunicații din care reiese că puțin peste 56% dintre persoanele care s-au programat pentru vaccinare în etapa a doua a campaniei au vârsta de peste 65 de ani. A doua categorie ca pondere în rândul celor care s-au programat o reprezintă persoanele care suferă de o boală cronică, urmată de lucrătorii în domeniile esențiale.

Din statistică mai reiese că 52,6% sunt programări individuale, pe platformă, 30,59 % sunt programări făcute de angajatori, 12,52% sunt făcute prin call-center și 4,29% prin medicii de familie.

”Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris premierul pe Facebook.

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, până sâmbătă au fost făcute un 305.562 programări pentru vaccinare în etapa a doua, iar în București au fost programate 62.182 de persoane și gradul de ocupare a atins procentul de 100%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday