La activități au participat 5.118 polițiști, 2.016 jandarmi, 606 polițiști de frontieră, 92 de cadre ISU, 1.640 de polițiști locali, 26 de reprezentanți ANSVSA, 10 inspectori ANPC, 25 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 27 de angajați ai Ministerului Muncii, 1 reprezentant din cadrul Ministerului Transporturilor și 4 reprezentanți ai autorităților publice locale, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul de Interne.

Au fost aplicate 1.149 sancțiuni contravenționale, în valoare de 288.290 de lei, dintre care:

  • 854 de sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 120.400 lei;
  • 59 de sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, cluburi, săli de sport etc.) în valoare de 79.450 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 236 sancțiuni contravenționale, în valoare de 87.440 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

„Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară”, arată MAI în comunicatul transmis.

Sursă: comunicat MAI

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday