MAE a informat că a luat la cunoștință de recentele evenimente din Transnistria, încă în curs de analizare, și face apel pentru “abordarea cu reținere și prudență a situației, clarificarea circumstanțelor acesteia, precum și evitarea angajării în orice eventuale provocări”. 

Transmite, de asemenea, că un răspuns grăbit și escaladarea “nejustificată” a tensiunilor nu va ajuta la soluționarea problemei și nu este nici în interesul Moldovei și nici al României. 

Încercările de escaladare artificială, nejustificată a tensiunilor nu contribuie la menţinerea unui climat predictibil şi stabil şi nu sunt în interesul locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului, mai ales în actualul context regional de securitate”, a precizat MAE într-un comunicat, potrivit Agerpres. Cere, de asemenea, respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova. 

Astăzi, două noi explozii au avut loc într-o localitate din regiunea separatistă Transnistria, unde două antene radio-tv au fost distruse, după ce luni mai multe explozii au avut loc la sediul Ministerului Securității de stat din aceeași republică separatistă. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday