Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin.

România se alătură astfel mai multor țări europene care au expulzat mai mulți diplomați ruși în ultima perioadă. Prima țară europeană care a luat o astfel de decizie a fost Cehia.

Ieri, ministrul Afacerilor Externe spunea că „România este NATO” și că orice ameninţare la adresa țării este de fapt o ameninţare la adresa NATO, potrivit Digi24. Comentariile sale au venit după ce anterior, Ambasada Rusiei la București a postat pe pagina oficială de Facebook răspunsurile ambasadorului Valery Kuzmin la mai multe întrebări. Acesta afirma că România ar trebui să fie îngrijorată doar dacă s-ar implica într-o “aventură militară” alături de NATO: “Nu există niciun motiv pentru care România să se îngrijoreze de situația din estul Ucrainei, desigur, cu excepția cazului în care, din propria voință sau a aliaților săi strategici, ea ar fi implicată într-un fel de aventură militară concepută de capetele fierbinți” din sediul NATO”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday