În Spania, cursurile urmau să fie reluate astăzi, în fiecare regiune sub o anumită formă, în funcție de situația crizei sanitare. La Madrid, școlile trebuiau să se redeschidă astăzi, dar decizia a fost amânată din cauza vremii.

Asociația spaniolă de supermarketuri a cerut clienților să se comporte responsabil, chiar dacă se confruntă cu ”o situație complicată” din cauza furtunii de zăpadă. Deși Reuters notează că în unele supermarketuri, rafturile cu produse proaspete s-au golit complet, asociația anunță că livrările au fost reluat luni de la primele ore și au crescut treptat pe parcursul zilei.

Locuitorii din Madrid, s-au confruntat în acest weekend cu cele mai abundente căderi de zăpadă din ultimii 50 de ani. Stratul de zăpadă a ajuns să atingă și 50 de centimetri, iar autoritățile spun că vor reuși să deszăpezească complet străzile și pietonalele orașului în următoarele două săptămâni. Aproximativ 85% dintre barurile și restaurantele din Madrid sunt încă închise, fiind preconizată o revenire la normal abia joi.  

Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a declarat că situația drumurilor se îmbunătățește, dar este încă ”excepțională”, iar multe drumuri au rămas închise. Operatorul de transport feroviar Renfe a anunțat că toate liniile de tren rapide funcționează, cu excepția legăturilor Madrid-Barcelona, ​​care probabil vor fi reluate în această după-amiază. Metroul din Madrid a funcționat luni, dar cu mai puține trenuri decât de obicei. Pe aeroportul Barajas din Capitală, 117 dintre cele 400 de zboruri programate pentru astăzi au fost anulate.

Agenția meteorologică Aemet anunță că valul de ger, cu temperaturi de până la -10 grade Celsius în centrul Spaniei, va dura până joi.

Surse alternative: Reuters, Mundo Deportivo.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday