Lufthansa a anunțat că anulează toate zborurile pe aeroporturile din Frankfurt și München, ambele fiind centre de operațiuni ale transportatorului aerian german. Pe lângă cele două principale aeroporturi pe care operează Lufthansa, vor fi afectate și cele din Berlin, Bremen, Koln, Düsseldorf, Hamburg, Hanovra și Stuttgart.

De asemenea, Lufthansa a anunțat că vor fi afectate zboruri și marți și în a doua parte a săptămânii, din cauza efectelor grevei. În total, peste o mie de zboruri vor fi anulate, cu aproximativ 134 de mii de pasageri afectați.

Mercuri este programată o grevă a personalului de la sol al Lufthansa. Sindicatul le-a cerut celor 20 de mii de angajați să protesteze pentru a pune presiune pe conducerea companiei în negocierile salariale în curs. Șeful resurselor umane de la Lufthansa a criticat această mișcare, pe care a numit-o ”o escaladare timpurie, după doar două zile de negocieri, în ceea ce a fost până acum o rundă constructivă de negocieri colective”.

Michael Niggemann a adăugat că greva îi va afecta ”în special pe pasagerii noștri în timpul sezonului de vârf” și că ”pune o presiune asupra angajaților noștri într-o fază deja dificilă a traficului aerian”.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday