Update: Premierul Cîțu a declarat, la scurt timp după afirmațiile lui Ludovic Orban, că vaccinul anti-Covid va rămâne în continuare gratuit.

“Vaccinul este și rămâne gratuit. Nu este nicio discuție în guvern de a schimba lucrurile. Din contră, avem comenzi pentru a continua campania și în toamnă, și anul viitor, pentru că nu știm cum va evolua pandemia. Astfel, vaccinul rămâne gratuit”, a spus Florin Cîțu.

Știrea inițială:

Noi organizăm vaccinare gratuită. Statul suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională. Mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea antigripală, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia”, a declarat Ludovic Orban, aflat într-o vizită în județul Argeș.

Președintele PNL a precizat că acest lucru s-ar putea să se întâmple ”într-un viitor oarecare”.

Totodată, Orban a subliniat că în România, campania de vaccinare se derulează în condiții foarte bune. ”Puteți face comparație cu celelalte țări europene, noi ne-am organizat mai bine, am asigurat suportul logistic, încercăm să comunicăm cât mai mult, încercăm să ducem vaccinarea cât mai aproape de cetățeni prin caravane inclusiv în mediul rural”, a spus președintele PNL.  El a recunoscut totuși că în mediul rural rata de vaccinare este mai mică. ”Pentru a crește rata de vaccinare e nevoie și de implicarea primarilor, preoților care susțin vaccinarea, medicilor de familie, asistenților sanitari comunitari, în general a persoanelor care au influență la nivelul comunităților locale pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze”, a adăugat Orban.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday