Ludovic Orban, președintele PNL și premierul desemnat de Klaus Iohannis, a susținut o scurtă declarație de presă, referitoare la parcursul discuțiilor dintre partidul pe care îl conduce și celelalte partide, în vederea învestirii unui nou guvern. Acesta a spus, între altele, că este încrezător că partenerii „care au contribuit la succesul moțiunii vor susține învestirea guvernului pentru că altfel rămâne Viorica Dăncilă.”

Principalele declarații ale lui Orban:

„Vom vedea, avem programate discuții cu toți partenerii. Deocamdată nu iau nimic în calcul, mă pregătesc. Vom avea o discuție oficială cu delegația ALDE și după discuție vom discuta. Puneți întrebări la care nu pot să vă dau un răspuns. Vom vedea (întrebat dacă acceptă și alți oameni în Guvern).

Cu o parte din ei colaborăm de la început, cu ceilalți colaborăm de o bucată de timp și au văzut cine suntem. Noi ne-am asumat, am anunțat încă de la negocierile pe moțiune. Există un premier desemnat, sincer nu văd o piedică peste care să nu putem trece.”

Întrebat dacă este dispus să ofere ministere lui Victor Ponta, Ludovic Orban a spus că „este prematură orice întrebare, au existat multe declarații. Practic acum ne așezăm la masa discuțiilor. Suntem deschiși la dialog și găsirea celor mai bune soluții.”

Orban a subliniat că vor ști exact pe câte voturi pot conta atunci când vor avea „garanții ferme din partea unor parlamentari”: Nu se poate prezenta lista de miniștri până nu finalizăm negocierile. Avem două runde, sunt optimist și încrezător. Cu siguranță că răspundem la întrebările legate de posibili miniștri.

Despre alegerea primarilor în două tururi, Orban a spus că „PNL a inițiat un astfel de proiect de lege, PNL votează.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday