Declarațiile premierului au fost făcute în urma unei ședințe cu reprezentații sindicatelor din Sănătate.

Principalele declarații:

Există mai multe categorii de personal care nu au benneficiat de creșterea salariului și în măsură în care vom avea resurse suntem deschiși avem discuții pentru creștere anticipată în 2022.

Privind sporurile de risc, nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care să decidă ce angajați au interacționat cu pacienți COVID sau suspecți confirmați ulterior. A existat o discuție și legată de limitarea sporurilor. Susținem un amendament prin care să se permită creșterea procentului pe care se acordă. Lucrul în echipament ar putea fi limitat la 3 ore consecutive.

Pentru DSP avem nevoie de medici generaliști, infecționiști, asistente care să se implice în derularea activităților. În spitalele covid, secțiile exterioare avem nevoie de cadre medicale. Am apelat la voluntariat, dar răspunsul nu este la nivelul așteptărilor și vom utiliza instrumentul legal al detașărilor.

Pentru medicii de la ATI sporul pentru detașare va fi suplimentar față de sporul primit deja pentru ATI. Am convenit să creștem salariile pentru DSP-uri.

Ministerul Sănătății și șeful DSU evaluează personalul de la spitalele non-covid de la specializările necesare, astfel încât să asigurăm necesarul de personal.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/759614978162586/

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday