Ludovic Orban a anunțat că propunerea de premier cu care PNL merge la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis este chiar el. 

„Am hotărât astăzi delegația PNL la Cotroceni. Propunerea de prim-ministru este în persoana președintelui PNL, subsemnatul. Am stabilit ca delegația să transmită președintelui susținerea pentru obiectivul declarat al președintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de Guvern care vor fi formulate”, a mai declarat premierul demis.

Principalele declarații:

Pentru a asigura buna guvernare, nu există altă soluție decât de a da din nou puterea românilor. De a da din nou dreptul românilor să-și aleagă un Parlament reprezentativ, care să fie oglinda fidelă a voinței, aspirațiilor și a poporului român, care să poată să ofere un sprijin pentru un guvern hotărât să consolideze România. Obiectivul PNL în următoarea perioadă este acela de a face posibile alegerile anticipate, de a contribui la îndeplinirea condițiilor constituționale, care să permită președintelui României dizolvarea actualului Parlament și acordarea posibilității românilor de a-și alege un Parlament care să îi reprezinte cu adevărat.

Am hotărât astăzi delegația PNL la Cotroceni. Propunerea de prim-ministru este în persoana președintelui PNL, subsemnatul. Am stabilit ca delegația să transmită președintelui susținerea pentru obiectivul declarat al președintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de Guvern care vor fi formulate.

Nu în ultimul rând, aș vrea să menționez că și ieri s-a văzut că PSD nu a înțeles nimic din votul cetățenilor. Anul trecut, în 2019, PSD a fost redus la jumătate ca număr de voturi, față de procentul pe care l-a obținut în 2016.

Românii s-au săturat de PSD. Din păcate, singurii care nu înțeleg acest lucru sunt parlamentarii PSD. Noi vom apela la prevederile Constituției, astfel încât să determinăm derularea procedurilor constituționale în conformitate cu prevederile legale. Vă stau la dispoziție cu răspunsuri la întrebări.

Obiectivul declarat este acela de a asigura buna guvernare a României, iar acest lucru se poate face doar dând puterea românilor, din nou, prin alegeri anticipate. Sunt convins, din discuțiile avute cu președintele, că există o convergență clară privind acest obiectiv.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday