Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că liberalii îl vor susține pe Nicușor Dan la primăria Capitalei. „În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, discuții care au vizat problematica Bucureștiului, soluțiile pentru marile probleme pentru Capitala României, am decis să-l propun ca și candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL” a declarat Orban.

Principalele declarații:

„Am fost nevoit să fac un pas înapoi. N-a mai contat punctul meu de vedere. Dorința de a asigura o guvernare europeană a Bucureștiului, de a soluționa problemele Bucureștiului, nu a mai putut fi îndeplinită. În 2016, bucureștenii au luat o decizie care a dus orașul în pragul falimentului. Soluția aceasta a făcut praf Bucureștiul și a creat mai multe probleme. PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul fiecărui sector.

A rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem garanția că pot câștiga bătălia cu PSD.

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, discuții care au vizat problematica Bucureștiului, soluțiile pentru marile probleme pentru Capitala României, am decis să-l propun ca și candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL.

Conferință de presă susținută de Presedintele PNL, Ludovic Orban.

Conferință de presă susținută de Presedintele #PNL, Ludovic Orban.

Gepostet von Partidul Naţional Liberal am Donnerstag, 27. Februar 2020

Vrem ca orice bucureștean să trăiască într-o capitală modernă, administrată corect, care să-i ofere șansa de a avea o viață de calitate.

Singurele discuții cu Nicușor Dan sunt cele legate de problemele capitalei și de soluțiile pe care el le-a propus. Facem un sacrificiu pentru că renunțăm la voința de a avea un candidat propriu, un candidat care nu este al PNL”.

G4Media a anunțat, pe surse, că Nicușor Dan, candidatul USR, a bătut palma cu PNL pentru a fi sprijinit în cursa pentru Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a fost votat de USR București, prin două referendumuri interne organizate anul trecut, drept candidatul partidului pentru Primăria generală.

Înțelegerea dintre Nicușor Dan și PNL vine la finalul mai multor luni de discuții și după eșuarea negocierilor dintre USR și PLUS privind stabilirea unui candidat comun. Cele două formațiuni nu au reușit să ajungă la un consens asupra modalității prin care să fie ale candidatul comun dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu – alegeri primare, varianta propusă de Voiculescu, sau sondaje, variante pentru care a insistat Dan.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, le-a dat marți un ultimatul candidaților USR și PLUS la Primăria București să găsească o soluție pentru a decide candidatul alianței până la finalul săptămânii. „Dacă Nicușor Dan și Vlad Voiculescu nu găsesc soluția până la sfârșitul săptămânii, atunci săptămâna viitoare vom decide în birourile politice ale USR și PLUS”, a anunțat Cioloș la Digi 24, potrivit G4Media.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday