Premierul Orban a susținut o declarație de presă în București, la o manifestație cu ocazia Zilei Imnului Național. Principalele declarații:

  • Există specialiștii care analizează situațiile în consiliul de suport tehnico-științific, INSP-ul, comisia anti-Covid. Ei au făcut o evaluare a riscului epidemiologic.
  • Propunere formulată de specialiști, adoptată ca propunere de CNSU, va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Încă analizăm, purtăm discuții.
  • Nu se închide nimic definitiv. După 23 anumite activități, unde de regulă există risc de transmitere a virusului, vor fi închise. Analizăm dacă aplicăm în toată țara sau doar la mare, în București, în județe în care există un risc mai mare.
  • Analizăm și măsura privind obligativitatea portului măștii și în aer liber acolo unde există imposibilitatea de a evita aglomerația. Pot fi la târguri, în anumite piețe, se poate impune pe faleză de exemplu. Există blocuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația. Specialiștii au venit cu această propunere. Și stația de așteptare este un exemplu.
  • Vom stabili în cadrul hotărârii de guvern posibilitatea ca în județe să se dispună astfel de măsuri justificate, argumentate, posibil și cu avizul DSP ca să reducem riscul răspândirii. Intervalul orar (pentru mască) e stabilit de specialiști.

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/339561870382974/

Amintim că marți seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a lansat o listă de propuneri, printre care instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în anumite intervale orare, sau închiderea teraselor între orele 23:00-6:00. Măsurile trebuie aprobate de Guvern.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday