Lucrările la obiectivele de investiții publice (construcții inginerești) încă au un avans de aproape 22% pe primele opt luni din 2020, față de aceeași perioadă din 2019, iar faptul că acest sector nu a întrerupt lucrul în perioada de carantină (martie-mai) a fost un factor important pentru economie, dar plafonarea la un volum de lucrări mai mic decât cel din februarie-martie 2020 riscă să reducă rolul de recuperare economică pe care construcțiile l-au avut după declanșarea epidemiei.

Potrivit statisticii oficiale, în august 2020 volumul de lucrări inginerești a fost cu 1,3% mai mare decât în iulie, dar asta pentru că au fost mai multe zile lucrătoare, statistica ajustată arătând că, de fapt s-a lucrat mai puțin. În aceeași perioadă, lucrările la proiectele rezidențiale (clădiri de locuințe) au crescut cu aproape 2% față de iulie, iar la cele nerezidențiale creșterea ajustată a fost de 5,3%. Firește, cele mai multe au fost reparații capitale, care se fac în special vara.

Față de luna august din 2019, construcțiile inginerești au avut în august 2020 o creștere ajustată de +5%, cele rezidențiale o creștere de +16%, iar cele nerezidențiale o creștere de +25%

De la începutul anului, creșterea ajustată în lucrările de infrastructură este de aproape 26%, în timp ce volumul de lucrări pentru clădirile rezidențiale (+18%) și cele nerezidențiale (+12,7%) au fost ceva mai mici, dar semnificative, de asemenea.

Indici Constr08r20

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday