Lucid Motors va fi listată la bursă, în urma fuziunii cu Churchill Capital IV Corp printr-un acord care a evaluat compania la 11,75 miliarde de dolari. Lucid a declarat că este pe cale să înceapă producția iar primul său model de lux va fi livrat în America de Nord în a doua jumătate a acestui an. Totuși, el nu va putea face o concurență serioasă Tesla, producția pentru anul viitor fiind proiectată la 20 de mii de vehicule, urmând să ajungă abia în 2026 la 250 de mii de vehicule, adică jumătate din producția Tesla de anul trecut.

Lucid Air ar urma să aibă un preț de pornire de 77.400 de dolari și va fi prima care atinge o autonomie de 805 km. După anunțul privind prețul mașinii, șeful Tesla, Elon Musk, a anunțat o reducere a prețului la Model S. 

Pe de altă parte, acțiunile Tesla au suferit luni cea mai mare scădere din septembrie 2020, de peste 8%. CNBC notează că aceasta a fost influențată și de comentariile lui Elon Musk privind o supraevaluare a monedelor virtuale, ce a provocat o scădere a Bitcoin cu 6%.

Surse alternative: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday