Ministerul Educației informează că lotul olimpic de juniori al României s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni, la cea de-a XXVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO). Echipa României a încheiat cu 224 de puncte din 240 posibile, un punctaj nemaiatins până acum de vreo altă echipă.

Ministerul arată că toți componenții lotului sunt elevi în clasa a opta: ”Medaliații cu aur sunt Aida Mitroi (Școala Gimnazială Nr.16 <<Take Ionescu>> din Timișoara), Victor-Vasile Dragoș (Colegiul Național <<Vasile Lucaciu>> din Baia Mare), Radu-Ionuț Stoleriu (Colegiul Național <<Emil Racoviță>> din Iași) și Andrei Vila (Liceul Internațional de Informatică din București). Medaliile de argint au fost adjudecate de David Ghibu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Emanuel Mazăre (Școala Gimnazială <<Mihai Eminescu>> din Pitești)”.

În comunicatul de presă se mai precizează: ”Echipa a fost coordonată de prof. Marius Perianu (Colegiul Național <<Ion Minulescu>> din Slatina) – leader, prof. Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național <<Tudor Vianu>> din București) – deputy leader și Cristian Lazăr (Colegiul Național din Iași) – observator”.

Cea de-a XXVI-a ediție a JBMO a început pe 26 iunie, în Bosnia la Sarajevo, și se va termina pe 3 iulie. Au participat concurenți din 18 țări: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia, pe lângă care au fost invitate Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.

Sursa foto: Ministerul Educației

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday