Elevii români au obținut nouă premii la a IV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză ce a avut loc la Ohrid, Macedonia între 15 și 19 septembrie). Patru dintre acestea au fost premii I (două la probele individuale și două pe echipe), trei premii II (unul la probele individuale și două pe echipe), respectiv două premii III (ambele pe echipe), transmite Ministerul Educației.

La proba scrisă individuală (nivel B2), Iulia Maria Stanca (Colegiul Național „Sf. Sava” din București) a fost distinsă cu premiul I, același rezultat fiind obținut și de Tiberiu-Alin-Marian Buruiană (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova) la proba scrisă aferentă nivelului de competență B1. La aceeași categorie, Monica-Alexandra Stoica (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) a obținut premiul al II-lea.

La proba orală pe echipe (nivel B1) au fost înregistrate următoarele rezultate: Monica-Alexandra (premiul I), Tiberiu-Alin-Marian Buruiană (premiul al II-lea) și Daria-Teodora Burtea (Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Alexandria, jud. Teleorman) premiul al III-lea.

La proba orală pe echipe corespunzătoare nivelului B2, Iulia Maria Stanca a obținut premiul I, Teodora-Iuliana Juncu a obținut premiul al II-lea (Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava) și  Cristian Moldovan (Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș) a fost distins cu premiul al III-lea. Toți membrii echipei sunt laureați ai Olimpiadei Naționale de limba franceză 2018 (clasele a X-a – a XI-a).

Concursul este structurat în două probe obligatorii: o probă scrisă individuală (eseu structurat pe o temă dată de maximum 230-250 cuvinte la nivelul B1, respectiv 250-270 cuvinte la nivelul B2) și o probă orală pe echipe.

Olimpiada Internațională de Limba Franceză 2018 a reunit elevi cu performanțe în acest domeniu din șase țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei/OIF (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România), fiind înscrisă în programul activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday