Echipa României, formată din patru elevi de clasa a X-a și a XI-a, a obținut premiul pentru cel mai mare punctaj cumulat pe echipe la ediția de anul acesta a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), care a avut loc în orașul Varazdin din Croația. La concurs au participat 13 echipe din 12 țări: Austria, Croația, Cehia, Elveția, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

De asemenea, unul dintre reprezentanții României s-a plasat pe primul loc în competiția individuală, la egalitate cu un reprezentant al țării gazdă (Croația), ceilalți trei elevi obținând medalii de argint:

  • Alexandru Luchianov – Locul 1 și Medalie de Aur
  • Luca Perju-Verzotti – Locul 5 și Medalie de Argint
  • Andrei-Robert Ion – Locul 9 și Medalie de Argint
  • Alexandru-Raul Todoran – Locul 11 și Medalie de Argint

Profesorul coordonator Adrian Panaete a anunțat performanța elevilor săi pe pagina sa de Facebook, precizând că echipa a fost completată de dl. Dan-Narcis Pracsiu – Team Leader și Ioan-Bogdan Iordache – Deputy Leader.

O evoluție excelentă care ne dă speranțe pentru Olimpiada Internațională de Informatică (IOI)“, a transmis cadrul didactic. Faza internațională va avea loc în Indonezia, în perioada 7-15 august.

Sursă foto: Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday