Potrivit presei britanice, sute de persoane au protestat în fața clădirii MHRA din Canary Wharf, în estul Londrei. Un grup a încercat să forțeze ușa instituției, însă demonstranții au fost împiedicați să pătrundă în clădire, până la sosirea forțelor de ordine, de câțiva agenți de securitate.


După confruntări fizice, polițiștii au reușit să împingă protestatarii. Un martor la incidente a scris pe Twitter că drumurile au fost blocate și că transportul public a fost întrerupt, iar la fața locului au fost prezente nenumărate forțe de ordine. Poliția Metropolitană a confirmat că ofițerii sunt la fața locului.


MHRA este prima agenție de sănătate din lume care a aprobat un vaccin anti-Covid-19.

Protestul vine în momentul în care Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare se pregătește să ofere guvernului recomandarea sa finală cu privire la programul de administrare a celei de-a treia doze de vaccin.

Vicepreședintele comisiei, profesorul Anthony Harnden, a anunțat săptămâna aceasta că este ”foarte probabil” să fie făcută o astfel de recomandare, dar nu s-a luat o decizie finală. El a spus că Comitetul așteaptă rezultatele studiului Cov-Boost, care analizează diferite vaccinuri pentru a vedea ce răspunsuri imune dau și dacă vaccinurile pot fi amestecate.

Miniștrii se pregătesc să înceapă programul luna aceasta pentru a crește nivelul imunității la persoanele în vârstă și vulnerabile înainte de iarnă. Fostul secretar al sănătății, Jeremy Hunt, a cerut guvernului să înceapă programul cât mai curând posibil. ”Într-o pandemie, cred că și câteva zile pot face o mare diferență. Deci, cred că ar trebui să continuăm, nu să așteptăm acel sfat, să continuăm cu un program de rapel”, a explicat Hunt.

Surse alternative: The Guardian, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday