Premierul Theresa May a declarat că Guvernul a ajuns la un acord colectiv privind viitoarea relație a Marii Britanii cu UE după Brexit, în urma unei dezbateri ce a durat 12 ore, scrie BBC.

,,Aceasta este o propunere care cred că va fi bună pentru Regatul Unit și bună pentru UE. Bineînțeles că avem încă de lucru, pentru a ne asigura că ajungem la un punct final”, a mai spus Theresa May.

BBC notează că Guvernul își dorește acum să accelereze negocierile cu blocul comunitar, în încercarea de a încheia un acord până în octombrie, dar a avertizat și că va intensifica pregătirile pentru a putea respecta data Brexit, 29 martie 2019, fără o înțelegere prealabilă.

Între detaliile stabilite de Guvern se regăsesc și prevederi privind libertatea de circulație, Guvernul asigurând că cetățenii Regatului Unit și ai UE vor putea continua să se deplaseze, să studieze și să lucreze.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday