Potrivit Autorității Port London, mamiferul a fost eliberat la 1 noaptea după o operațiune comună efectuată de Brigada de Pompieri din Londra, echipajul Royal National Lifeboat Institute (RNLI) și echipa britanică Divers Marine Marine Rescue. Prezența balenei a fost semnalată în jurul orei 19. Sute de persoane au asistat la eforturile de salvare.

Nu știm cât timp a fost prinsă aici. Starea ei nutrițională nu este una bună. Există, de asemenea, deteriorări ale aripioarelor pectorale, care arată semne că poate a fost blocată undeva mai devreme în timpul zilei. Dar acum este bine, iar ritmul de respirație este unul scăzut. Am trimis fotografii veterinarului, astfel încât să putem primi sfaturi suplimentare cu privire la ce să facem în continuare”, a spus Julia Cable, coordonatorul operațiunii.

Salvatorii au transmis că balena va rămâne sub monitorizare.

Minke este cea mai mică specie dintre cele considerate de talie mare, iar exemplarele pot crește până la 10 metri lungime. Ele pot fi de obicei găsite în Oceanul Atlantic de Nord și Pacific.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday