Primarul Sadiq Khan a făcut presiuni pentru ca orașul să fie trecut la nivelul de alertă „ridicat” pe fondul creșterii ratelor de infecție (Londra fusese încadrată la nivelul „mediu”). Nu se vor putea efectua vizite sau întâlniri între persoanele care nu locuiesc în aceeași casă, iar barurile și cafenelele care nu servesc mâncare vor fi închise.

Business Insider scrie că ministrul Sănătății le-a transmis deja parlamentarilor planul de acțiune, iar prim-ministrul Johnson va confirma și va oferi alte detalii într-o declarație de presă.

Numărul infecțiilor și spitalizărilor din capitala Angliei nu este la fel de mare ca în nordul țării, dar a crescut substanțial în ultimele zile. Guvernul Marii Britanii este așteptat, de asemenea, să schimbe nivelul de alertă la cel mai sever nivel („foarte ridicat”) pentru Manchester și Lancashire.

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday