În cadrul unui proiect pilot care va fi lansat săptămâna aceasta, pasagerii complet vaccinați care sosesc din anumite destinații, pentru început din Atena, Los Angeles, Montego Bay și New York, vor putea să-și încarce certificatul de vaccinare Covid înainte de îmbarcare, iar la sosirea pe aeroport vor fi direcționați către benzi dedicate pentru a le accelera trecerea prin punctele de control.

”Acest program pilot ne va permite să arătăm că verificările înainte de plecare și de sosire ale stării de vaccinare pot fi efectuate în condiții de siguranță la check-in, astfel încât pasagerii complet vaccinați să poată evita carantina începând cu 19 iulie”, a explicat directorul executiv al Heathrow, John Holland-Kaye.

Măsura vine chiar înainte de un anunț așteptat în această săptămână al guvernului privind o eventuală eliminare a carantinei pentru persoanele care vin din țările de pe lista galbenă, pe care se află deocamdată și România, dar numai pentru persoanele complet vaccinate. De asemenea, presa britanică a scris despre o posibilă modificare a acestei liste, majoritatea țărilor europene, inclusiv România, urmând să treacă pe cea verde. Nu este clar dacă aceste schimbări ar putea intra în vigoare înainte de data de 19 iulie.

”Pentru a profita de avantajele campaniei de vaccinare din Marea Britanie, guvernul britanic trebuie să acționeze acum și să elimine carantina pentru pasagerii complet vaccinați care sosesc din țările de pe lista galbenă. Marea Britanie este deja în urma SUA și UE, iar o abordare excesiv de precaută în ceea ce privește călătoriile internaționale va avea un impact în continuare asupra redresării economice și a celor 500.000 de locuri de muncă din Marea Britanie care sunt în joc”, a spus directorul executiv al Virgin Atlantic, Shai Weiss.

Luni, premierul Boris Johnson a anunțat ridicarea mai multor restricții pentru englezi, începând din 19 iulie, printre care eliminarea obligativității purtării măștii de protecție sau păstrarea distanței sau încetarea recomandării de a lucra de acasă.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday