Scaunele autobuzelor au fost scoase, pentru a permite personalului sistemului sanitar (NHS) să transporte patru pacienți în același timp. De asemenea, au fost dotate cu echipamentele medicale necesare (monitoare, stații de oxigen, pompe pentru perfuzii). Echipamentul medical va putea fi încărcat chiar în autobuze, care sunt electrice.

Go-Ahead, compania care deține autobuzele și le-a împrumutat NHS, a pus la dispoziție și patru șoferi. 

Potrivit celui mai recent bilanț zilnic, în Marea Britanie s-au înregistrat 1.820 de decese provocate de virusul SARS-Cov-2, un record negativ, dar și 39 de mii de cazuri noi.

”Ceea ce vedem este rezultatul valului noii variante pe care l-am înregistrat chiar înainte de Crăciun”, a spus premierul Boris Johnson. El a avertizat, totodată, că vor urma mai multe decese și a spus că cifrele sunt ”îngrozitoare”. Până acum în Marea Britanie au murit 93.290 de persoane în termen de 28 de zile de la un test COVID pozitiv.

Surse alternative: The Guardian, Sky News

Sursa foto: Sigmund//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday