Circa 30.000 de persoane din 472 de organizații LGBT au participat la parada pentru susținerea comunității, la Londra, scrie BBC.

Marșul Pride a început de pe strada Regent Street și s-a încheiat în zona Trafalgar Square, având sute de mii de spectatori pe străzile Londrei.

La ceremonia de deschidere a paradei au participat primarul Londrei, Sadiq Khan şi ministrul Egalităţii, Penny Mordaunt, care au şi mărşăluit apoi alături de oameni.

Primarul Londrei a declarat că este mândru de diversitatea și incluziunea orașului: „Nu suntem doar toleranți, suntem respectuoși, sărbătorim diversitatea. În Londra, ești liber să fii cine ești și ești liber să iubești pe cine vrei să iubești.”

Evenimentul a fost organizat de London Pride, care a comunicat faptul că alte 20 de mii de persoane au aplicat pentru a participa la protest, însă a fost impus un număr maxim de persoane pentru a evita desfășurarea marșului pe o durată îndelungată.

https://www.facebook.com/LondonLGBTPride/videos/2765844643441771/

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday